BosnienEnglishGerman

"KONAK CRVENA JABUKA" 79280 KLJUČ
konak.crvena@gmail.com - info@crvenajabuka.ba
Tel: +387 (0) 37 663 579 mob: +387 (0) 62 555 555

Datum dolaska
Datum odlaska
 
 
 
Mirno mjesto, prirodna idila, udoban smještaj i dostupnost zabavnih i turističkih sadržaja su riječi koje najbolje opisuju Konak Crvenu jabuku. Najbolji primjer lijepe idile su mnogobrojni gosti koji su svojim višegodišnjim posjetama pokazali koliko su zadovoljni našom ponudom. Za sve naše goste obezbjeđujemo veličanstvenu oazu mira već godinama. Nudimo Vam vrhunsku uslugu noćenja, dnevnog boravka ili boravka na više dana: Gostima je na raspolaganju i veliki roštilj gdje u miru mogu spravljati ukusna jela sa roštilja. Višegodišnje životno iskustvo u struci stečeno radom naša je osnovna preporuka, a naša se ponuda u prvome redu zasniva na kvaliteti. Smještaj koji je uređen po visokim standardima hotelijersko-ugostiteljske djelatnosti nadopunjeno ugođajem obiteljske tradicije nudi Vam razne usluge, no naša ponuda ovisi i o Vama.
Legenda: "Konak je prenoćište, ali je riječ u doba Osmanske vladavine označavala i kuću uglednog čovjeka, dvorac valije ili nekog drugog visokog turskog upravnog ili vojnog zapovjednika. Konakom su se nazivali i dijelovi kuće u kom su boravili muški članovi porodice." Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti predstaviti Vam se i putem Interneta. Molimo vas da na trenutak posvetite pažnju smještaju « CRVENA JABUKA », jednome od vrlo cijenjenih smještaja na području grada Ključa. Na ovim ćete stranicama pronaći osnovne podatke o ponudi smještaja «CRVENA JABUKA», kao i izbor zanimljivih i korisnih činjenica o našem prekrasnom gradu i njegovoj okolici. Na koju god stranu poželite poći iz našega pansiona doživjet ćete nezaboravno iskustvo. Naime, na području grada Ključa, velik je broj kulturno-istorijskih znamenitosti koje je najbolje obići tokom ugodne šetnje gradom.

Ključ je mali, živopisni gradić koji se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine poznatom po imenu Bosanska krajina, odnosno na samom jugu Unsko-sanskog kantona. Grad leži na savremenoj magistrali puta M-5 koja ga povezuje sa susjednim općinama Bosanskim Petrovcem i Mrkonjić Gradom, zapadnom Evropom, jadranskom obalom i preko Sarajeva, Bliskim istokom. Sa sjeverne strane naslanja se na općinu Sanski Most. Predratna općina Ključ zauzimala je površinu od 844 km2, a na osnovu popisa iz 1991. godine u njoj je živio 37.391 stanovnik. o svojoj površini općina Ključ spadala je u veće u Bosni i Hercegovini, a prema površini šumskih područja zauzimala je treće mjesto u nekadašnjoj državi. Međutim, pored bogatstva u prirodnim resursima spadala je u red nerazvijenih općina u Bosni i Hercegovini. Nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma površina Ključke općine smanjena je za oko 37% u odnosu na predratnu općinu i iznosi oko 365 km2 . Federaciji BiH je pripao sjeverni i sjeverozapadni dio općine sa urbanim dijelom grada. Danas na području općine Ključ živi oko 18.180 stanovnika u 4960 domaćinstava u 10 mjesnih zajednica.

Pored svih prirodnih ljepota koje okružuju naš krajolik, ljepota u kojima ćete prvenstveno odmoriti duh i tijelo, "Crvena Jabuka" za svoje goste ima otvoren bar u prizemlju objekta. Atmosferu odlikuje mir, udobnost i estetika. Moguće je iznajmiti i konferencijsku salu sa balkonom odnosno baštom. Sobe posjeduju zasebna luksuzna kupatila, televizor sa programima satelitskih kanala, centralno grijanje i pristup bežičnom internetu po cijelom objektu. Konak Crvena Jabuka ima ukupno sedam soba, od čega dvije trokrevetne, ali po potrebi četverokrevetne te pet dvokrevetnih koje je izdaju i kao jednokrevetne. Posebne vrijednosti svih soba su te što su pune dnevnog svjetla po čemu je taj dio grada Ključa poznat, kao i pogled na prekrasan krajolik tokom čitavog dana. Ispred samog objekta nalazi se parking gdje možete bezbjedno parkirati vaše vozilo i u miru provesti dane. Uniqa osiguranje je zadužena za sigurnost svih gostiju koji su na noćenju. U naš objekat koji odiše čistoćom ugradili smo svu našu dobrodošlicu i maksimalno profesionalan i gostoljubiv odnos prema svim gostima. Dobrodošli, uživajte i odmarajte se u udobnosti naših soba.
Više informacija ..

 
   
Dizajn i održavanje: